Beauty Trends

Trends en ontwikkelingen in de schoonheidsbranche 2022

Trends in de schoonheidsbranche 2022

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de schoonheidsbranche. Er wordt anders naar het schoonheidsideaal gekeken en voor cosmetische producten wordt biologisch en duurzaam steeds meer de norm. Klanten zien het belang van zelfzorg en zijn bereid te investeren in ontspannende en verzorgende ‘me-time’. Met producten en tools die goed zijn voor zijn voor mens, milieu en maatschappij. De verwachting is dan ook dat de toekomst ligt in gezonde en natuurlijke beauty, in plaats van kunstmatige schoonheid.

Het coronavirus blijft ook in 2022 een grote rol spelen in ontwikkelingen van de schoonheidsbranche. De maatregelingen hebben impact op contactberoepen in salons zoals voor een schoonheidsspecialiste of kapper. De bedrijfsvoering van elke beauty professional is hierdoor ingrijpend veranderd. Ook zal de digitalisering steeds belangrijker worden. Naast een website, e-mail en social media platforms, liggen in deze tijd kansen voor webshops en praktische apps zoals digitale agenda’s en afrekensystemen.

Wat zijn de trends en ontwikkelingen in de schoonheidsbranche waar jij als beauty professional in 2022 rekening mee moet houden?

Dit zijn komend jaar de belangrijkste trends en ontwikkelingen

Vrouwen (en mannen) laten zich steeds minder door cosmetica marketing beïnvloeden over wat wel of niet ‘hoort’ en mooi is. Ze hechten waarde aan eerlijke producten met een groen verhaal. Naast de trend van botox en fillers, zien we ook dat er een stroming is die cosmetica niet langer gebruikt om een compleet ander beeld van zichzelf te creëren. Het gaat steeds meer om natuurlijke en gezonde schoonheid waarbij de mooie uiterlijke eigenschappen extra geaccentueerd worden.

Verder worden in 2022 voor de schoonheidsbranche de onderstaande trends en ontwikkelingen verwacht.

Van off- naar online

De coronacrisis heeft de verschuiving van offline naar online versneld. Zo is er meer tijd geweest om websites en social media accounts te professionaliseren en onderhouden. Salons met een online webshop hebben daar het afgelopen jaar profijt van gehad. Ook is er meer vraag naar online trainingen voor beauty professionals.

Duurzaamheid

De corona pandemie heeft de manier waarop we naar huidverzorging kijken beïnvloed. Er wordt meer waarde gehecht aan gezondheid en milieu. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat biologische en duurzame cosmetica producten het ‘nieuwe normaal’ zijn. Er is meer bewustzijn over het verschil tussen synthetische en natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zijn consumenten kritischer naar de bedrijven achter de producten. Ze vragen om een eerlijk beleid en duurzame productiemethoden. Kernwoorden hierbij zijn; transparantie, plasticvrije cosmetica, vegan, organisch, groen, biologisch en natuurlijk.

Gelijke schoonheid voor iedereen

Deze ontwikkeling gaat over genderneutraliteit, make-up voor mannen en huidverzorging voor de meest uiteenlopende huidtypes en tinten. In deze trend wordt niemand buiten gesloten, ongeacht leeftijd, geslacht of ras.

Vitaal en gezond ouder worden

We willen allemaal graag oud worden, maar er liever niet zo uit zien. Anti-aging is al jaren een trend maar in plaats van er zo jong mogelijk uit blijven zien, verschuift de aandacht naar vitaal en gezond ouder worden, oftewel “better aging”. De behoefte naar biologische anti-aging behandelingen met natuurlijke resultaten wordt steeds groter.

Beleven en ontspannen

Er is voorkeur voor behandelingen die een wellnesservaring geven. Hiertoe behoren bijvoorbeeld gezichtsbehandelingen met biologische salonproducten. De ontwikkelingen in de techniek hebben een sprong gemaakt waardoor meer medische apparatuur gebruikt worden. Tegelijk is er bij schoonheidsbehandelingen nog steeds grote behoefte aan beleving en ontspanning. Juist in deze tijd waar aanraking niet zo vanzelfsprekend is, houden mensen van manuele behandelingen die met zorg worden uitgevoerd.

Op de website steedsduurzamer.nl van de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging) zie je wat de Nederlandse cosmeticasector al doet op het gebied van duurzaamheid. Kijk goed wat er gebeurt in jouw branche en zet de behoeften van de klant centraal. Wij helpen je op weg met enkele praktische tips.

Trends ontwikkelingen 2022

Tips voor schoonheidssalons en kappers in 2022

Heb jij een eigen salon? Ben je schoonheidsspecialiste, visagiste, huidtherapeut of kapper? Wij hebben de trends en ontwikkelingen in de schoonheidsbranche voor je vertaald naar drie belangrijke do’s:

  1. Digitalisering. Deze tijd is een goed moment om je online activiteiten onder de loep te nemen. Je kunt inspelen op de toenemende digitalisering door je online vindbaarheid te verbeteren of, als je dit nog niet deed, salonproducten online verkopen. Kies bij voorkeur voor een cosmetica groothandel waar je per stuk kunt inkopen, zodat je geen groot voorraad risico loopt. Gebruik social media gericht om te inspireren en je aanbod te profileren. Houd het contact met je klanten warm door af en toe een mail te sturen. Misschien kun je je klanten online adviseren over het gebruik van producten en cosmetica accessoires thuis. Of wie weet is het ontwikkelen van online trainingen iets voor jou?
  2. Natuurlijke en biologische producten met een wellnesservaring. Een steeds meer opkomende trend is het laten zien waar iets vandaan komt. Mensen worden kritischer in cosmetica keuzes en zijn geïnteresseerd in het ‘hoe en waarom’ van ingrediënten. Met onze biologische groothandel merken weet je zeker dat je niet alleen ‘groen’ praat, maar ook daadwerkelijk groen doet. Je klanten merken dit aan de resultaten. Met het gebruik van natuurlijke en biologische producten in je salon, creëer je een plek waar wellness en huidverbetering samen komen.
  3. Bied een ontspannende en persoonlijke belevenis. Welke aanpassingen kun jij in je salon doen voor ontspannende behandelingen? Denk aan een fijne ruimte met harmonische kleuren en rustgevende achtergrondmuziek. De inzet van aromatherapie is perfect voor een complete wellnesservaring. Je vindt er alles wat je hiervoor nodig hebt in ons etherische olien groothandel. Let ook op de persoonlijke aandacht zoals een vriendelijke zachte omgang met je klant en het nemen van voldoende tijd voor elke afspraak. Denk daarbij na over hoe je nog gerichter maatwerk kunt bieden, zoals bijvoorbeeld een individueel verzorgingstraject voor huidverbetering. Hiermee zorg jij voor een unieke belevenis voor elke klant en onderscheid je je positief ten opzichte van je concullega’s.

Naast het volgen van trends, geloven wij daarbij dat je met eerlijke en biologische cosmetica je omzet kunt verhogen. Lees ook: Omzet verhogen met biologische cosmetica. De beste producten passend bij de schoonheidsbranche in 2022 vind je in ons groothandel assortiment.

Bekijk de onderstaande categorieën voor meer informatie.

Vragen over de biologische producten op deze website? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *