Beauty Trends

Omzet verhogen met biologische cosmetica

Omzet verhogen met biologische cosmetica _ Greenest Cosmetics

Omzet verhogen met biologische cosmetica? Natuurlijke en eerlijke cosmetica is tegenwoordig meer een ‘must’ dan een pré voor distributeurs van beauty producten. Denk aan schoonheidssalons, visagisten, kapperszaken en webshops van beauty producten. Consumenten zijn meer dan ooit overtuigd van het belang en de effectiviteit van biologische cosmetica en duurzame beauty tools. Het gebruik hiervan voelt en ís niet alleen beter. Het verkoopt ook beter. Wij leggen je uit waarom biologische cosmetica omzetverhogend werkt voor jou als beauty professional.

Jouw schoonheidssalon, kapperszaak of cosmetica retail, groen? Doen! 

Onderscheid je van je concurrenten met een groothandel aanbod biologische cosmetica. Dit draagt niet alleen bij aan het algehele welzijn, gezondheid en huidverzorging, óók aan een betere wereld. De producten uit onze cosmetica groothandel zijn namelijk niet alleen natuurlijk en biologisch, maar ook op de klimaatbewuste manier geproduceerd.

Verkoop van biologische producten voor retail

In de beauty groothandel is door de Covid pandemie een nog grotere verschuiving van offline naar online. Volgens de Nederlandse Cosmetica Vereniging zijn de verkopen in webshops explosief gegroeid. Een groot deel van deze groei zal permanent zijn. Ook zien we dat er tijdens de coronacrisis minder cosmetica gebruikt wordt. Waarschijnlijk omdat mensen minder de deur uit gaan en meer thuis werken. De totaalmarkt voor cosmetica laat een hele kleine negatieve ontwikkeling zien. De geschatte gemiddelde besteding aan cosmetica per persoon ligt op 160 euro per jaar.

omzet verhogen webshop

De groei van groene cosmetica

Waar eerder een flinke groei ontstond bij de vraag en aanbod van biologische voedingsmiddelen, is de verwachting dat deze trend zich massaal doorzet naar de cosmetische markt. We zien dit bij de drogisterijen waar verschillende A-merken diverse “groene” varianten aan hun assortiment toevoegen. Echter, zijn deze meestal helaas lang niet zo ‘groen’ als wordt beweerd. Ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid, de huid irriteren of poriën verstoppen. Of bestaan voor een onnodig groot deel uit vulmiddelen zoals water.

Van Black Friday naar Fair Friday?

Biologisch en duurzaam geproduceerde cosmetica is doorgaans kostbaarder dan synthetische varianten, maar daarvoor krijg je dan ook veel meer. Eerlijke, zuivere producten die alleen uit hoogwaardige en effectieve ingrediënten bestaan. Niets meer en niets minder!

Consument steeds kritischer naar biologische cosmetica

Er is een stijgende vraag naar biologische cosmetica die op een eerlijke en verantwoorde manier is geproduceerd. Tegelijkertijd zijn consumenten kritischer en hebben door het internet makkelijker en meer kennis tot hun beschikking.

Consumenten kijken over het algemeen steeds beter door traditionele marketing trucs heen en vragen transparantie in de productie en ingrediënten van biologische cosmetica. Ze letten op duurzame verpakkingen en vermijden steeds vaker plastic. Dit zie je bijvoorbeeld bij biologische haarverzorging, zoals natuurlijke shampoo bars die niet in een plastic fles zitten en lang mee gaan.

biologische cosmetica schoonheidssalon

Biologische en duurzame producten zijn omzetverhogend voor je salon

In de verkoop van cosmeticaproducten zien we de afgelopen jaren dat er minder verkocht wordt via traditionele verkoopkanalen zoals de drogisterij en supermarkt. Onderzoeksbureau GfK concludeert dat verkoop van cosmetica via salons (zoals die van een schoonheidsspecialist of kapper) steeds belangrijker wordt. Het gaat momenteel om zo’n 10% van de cosmetica die via deze kanalen worden verkocht.

Als schoonheidsspecialiste, visagist, kapper of webshop verkoop je meer dan alleen een behandeling of product. Mensen komen naar een salon voor een complete beleving; een verhaal. Daarbij hangt het imago van je salon vooral samen met de cosmetica merken die je verkoopt en de salonproducten waarmee je werkt. Met ons cosmetische groothandel assortiment ben je gegarandeerd van uitstekende resultaten én een goed verhaal. Zelfs de meest kritische klanten zullen terugkomen voor de skin loving resultaten!

Vier onderscheidende waarden van ons cosmetica assortiment

In een concurrerende markt is het belangrijk dat je je positief weet te onderscheiden van andere cosmeticamerken. Dit leidt uiteindelijk tot een verhoogde omzet. We beloven met onze producten méér dan een groen verhaal. 

Ons groothandel assortiment vertegenwoordigt de volgende waarden:

  1. Puur en natuurlijk. In de beauty wereld van Greenest Cosmetics bevatten producten zoveel mogelijk onbewerkte en biologische grondstoffen – zonder onnodige en twijfelachtige toevoegingen.
  2. Transparantie. We letten op de ingrediënten van producten en of alle grondstoffen uit verantwoorde bronnen komen. We accepteren geen dierproeven met producten of hun ingrediënten. 
  3. Skin-loving & Effectief. We houden van producten die oprecht huidvriendelijk en resultaatgericht zijn. Onze producten zijn rijk aan actieve ingrediënten en geschikt voor professioneel gebruik. 
  4. Milieubewust. Voor ons is duurzame cosmetica niet zomaar een trend. We staan voor milieubewuste keuzes omdat ze bijdragen aan langdurige voordelen van ons allemaal. 

Bekijk ons complete groothandel schoonheidssalon assortiment om de producten te kiezen die passen bij jouw webshop of salon. Ons bestelportaal is 24 uur per dag bereikbaar. Alle producten zijn per stuk te bestellen en we hanteren geen minimum orderwaarde. Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Lees ook: Een duurzame schoonheidssalon: 12 praktische tips

One thought on “Omzet verhogen met biologische cosmetica

  1. Nick schreef:

    Thank you so much! We’ll keep going 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *