Welkom bij Greenest Cosmetics – Je bewuste beauty partner

Greenest Cosmetics biedt biologische cosmetica producten van hoge kwaliteit aan om onze passie voor de aarde en natuurlijke schoonheid te verspreiden. We willen informatie delen over duurzame beauty, om op die manier te helpen je business te verduurzamen. Onze milieubewuste en biologische cosmetica groothandel is speciaal voor beauty professionals, schoonheidsspecialisten, kappers, salons, webshops en andere bedrijven die natuurlijke schoonheid omarmen.

Wij stellen ons graag aan je voor

Hoi Ik ben Reetta, 32, Oprichtster van Greenest Cosmetics

Ik ben opgegroeid midden in de ongerepte natuur van Finland. Mijn oma en moeder hielden van de natuur. Toen ik een kind was, maakten ze onze cosmeticaproducten van bijvoorbeeld wilde brandnetel, weegbree en roos. Ik denk dat dit mijn eerste aanraking was met biologische beauty.

Toen mijn reis met cosmetica begon was ik 16 jaar oud. Na mijn studies als beautyspecialiste werkte ik als een product adviseur in de een eco cosmetica winkel. Gedurende de 6 jaar had ik de mogelijkheid om veel te leren over duurzaamheid en biologische beauty. Ik raakte gepassioneerd over het onderwerp. In die tijd leerde ik dat elk cosmeticaproduct een inci-lijst heeft, dus begon ik de ingrediëntenlijsten van alle mogelijke cosmetica te bestuderen. 2015 Ik ben afgestudeerd aan de universiteit, waar ik ergotherapie heb gestudeerd, hier waren mijn specialiteiten mentale gezondheid en holistisch welzijn.

5 jaar geleden, heb ik een van de grootste beslissingen van mijn leven genomen. Ik ben naar Nederland verhuisd voor het werk dat mij werd aangeboden. In mijn vrije tijd bleef ik leren over biologische beauty en uiteindelijk haalde een diploma in organic skin care. 

In 2018 is het  idee van  Greenest Cosmetics in mij begon met groeien. Het duurde even tot ik de nederlandse taal onder de knie kreeg, maar daarna ben ik meteen begonnen! Nu heb ik een geweldig team om me heen, en ben ik blij om met meer mensen te inspireren om biologische en duurzame beauty producten te gebruiken. Dit omdat ik geloof dat als we onze wereld voorzichtig behandelen, het iets heel moois teruggeeft.

Contact via: reetta@greenestcosmetics.com

Mijn achtergrond ligt bij de detailhandel. Je bent misschien benieuwd waarom een jong man zoals ik is geëindigd in de cosmeticawereld. Toen ik Reetta leerde kennen, ik had veel problemen met mijn huid. Een gemengd huidtype dat veel meer verzorging nodig had dan ik gewend was. Ik begon biologische producten te gebruiken die vooral goed waren voor mijn huidtype. De verandering was groot, al snel was mijn huid in betere conditie dan ooit. Ik was onder de indruk. Dit had ik met synthetische cosmetica op lange termijn namelijk nooit.

Langzaam dook ik dieper in de wereld van cosmetica en zag ik het totaal andere perspectief ervan. Het was niet alleen iets dat je op je huid aanbrengt, het is ook een belangrijk onderdeel van je gezondheid en zelfrespect. Ik begon ook inci-lijsten te begrijpen en tegelijkertijd werd ik me steeds meer bewust van het belang van het welzijn van de planeet en ons eigen lichaam. Vanuit daar zag ik dat er hier in de Benelux een enorme uitdaging lag, de challenge was dus gezet!  Vanaf 2019 ben ik een trotse mede-eigenaar van Greenest Cosmetics.

Contact via: nick@greenestcosmetics.com

Hoi Ik ben Nick, 29, een Mede-eigenaar van Greenest Cosmetics