Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 25 euro
image

Tea Tree Olie

Tea tree olie is een met stoom gedestilleerde essentiële olie uit de Australische plant Melaleuca alternifolia.  [INCI MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL]

Tea tree olie heeft sterke antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen doordat er een hoog gehalte aan terpinen-4 ol in zit. Ook heeft de olie een breed spectrum aan antimicrobiële activiteiten tegen bacteriële, virale, schimmel- en protozoaire infecties die huid en slijmvliezen aantasten.  

Verschillende studies hebben het gebruik van tea tree olie gesuggereerd bij de behandeling van acne vulgaris, seborroïsch eczeem en chronische gingivitis door deze eigenschappen. Het versnelt het wondgenezingsproces en vertoont zelfs anti-huidkankeractiviteit.

Door al deze eigenschappen is het kruidenmiddel tea tree olie populair in gebruik door dermatologen.  

Lees het originele artikel hier. “A review of applications of tea tree oil in dermatology”

Producten met tea tree:

Winkelwagen
Sign in

No account yet?

My account
Shop
0 items Cart