Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 25 euro
image

Milieutoxines en onvruchtbaarheid

Volgens onderzoek wordt de conceptie van kinderen moeilijker en komen beschadigde baby’s vaker voor. Een belangrijke oorzaak van dit progressieve vruchtbaarheid verlies is de toenemende belasting van het lichaam met giftige stoffen uit het milieu bij zowel mannen als vrouwen. Het onderzoek laat zien dat metalen en chemicaliën in lucht, water, voedsel en hulpmiddelen voor gezondheid en schoonheid de vruchtbaarheid op veel manieren kan schaden.

Deze giftige stoffen zorgen ervoor dat mannen een afname van het aantal zaadcellen en de functie ervan ervaren. Bij vrouwen is het effect een slechtere anovulatie, verminderde implantatie en een hogere kans op het verlies van de levensvatbaarheid van de foetus. Deze schade vermindert niet alleen de natuurlijke vruchtbaarheid, maar zorgt er ook voor dat in-vitrofertilisatie (IVF) veel minder kans van slagen heeft.

Resultaten. De ergste verstoorders van de vruchtbaarheid zijn organochloorverbindingen (gechloreerde pesticiden, polychloorbifenylen en dioxines), bisfenol A (BPA) en organofosfaat pesticiden en herbiciden. Veel andere chemicaliën, metalen en luchtverontreinigende stoffen brengen echter ernstige schade toe aan de vruchtbaarheid.

Conclusie. Milieu Toxines kunnen een negatief effect op de vruchtbaarheid hebben. 

Lees het originele artikel hier: ” Environmental Toxins and Infertility

 

Winkelwagen
Sign in

No account yet?

My account
Shop
0 items Cart