Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Voor 16:00 besteld vandaag verzonden
Gratis verzending vanaf 25 euro
image

Het verband tussen vroege diagnoses van borstkanker en het gebruik van anti-transparant/ deodorant en het scheren van de oksels.

Uit dit onderzoek kan gesuggereerd worden dat vroegtijdige borstkanker kan worden veroorzaakt door levensstijl. Met name levensstijlfactoren die in de buurt van de borst worden gebruikt, zoals het gebruik van een anti-transpirant of deodorant in combinatie met het scheren van de oksels.

Een eerdere diagnose kan worden verwacht bij diegene die op jongere leeftijd beginnen met het gebruik van deodorant en scheren. 437 vrouwen met borstkanker werden onderzocht. De gemiddelde leeftijd van diagnose is het primaire eindpunt. Secundaire eindpunten waren onder andere de algehele frequentie van deze leefstijlfactoren, en mogelijke verstorende variabelen van de gebruikersgroep werden geëvalueerd.

Resultaten. Frequentie en eerder begin van het gebruikt van anti-transpirant of deodorant in combinatie van het scheren van de oksels werden in verband gebracht met een eerdere diagnose van borstkanker.

Conclusie. Het scheren van de oksels in combinatie van het gebruik van anti-transpirant of deodorant kan een rol spelen bij borstkanker. Het is niet duidelijk om welke van deze componenten het gaat. Literatuur suggereert dat de opname van aluminiumzouten wordt vergemakkelijkt door verstoring van de huidbarrière.

Bekijk hier het aanbod van natuurlijke deodoranten Flow Cosmetics – Hemp – Deodorant Cream & Flow Cosmetics – Marigold – Deodorant Cream

Lees het originele artikel hier. “An earlier age of breast cancer diagnosis related to more frequent use of antiperspirants/deodorants and underarm shaving”

 

Winkelwagen
Sign in

No account yet?

My account
Shop
0 items Cart