Beauty Trends

Biologische kappersgroothandel: kappersproducten kopen

Biologische kappersgroothandel

Een biologische kappersgroothandel; niet alleen de biologische kapper of – kapsalon kiest voor de natuurlijke kappershandel. Waarom zou je als haarprofessional of retailer uitsluitend biologische kappersproducten kopen?Voor jezelf, je klanten, het milieu én voor de omzet van je kapperszaak of salon. Na het lezen van dit artikel weet je alles over de voordelen van biologischekappersproducten.

Groeiende vraag naar de biologische kappersgroothandel

De vraag naar een biologische kappersgroothandel is de laatste tijd gegroeid. Biologische haarproducten worden steeds populairder in kappershandel onder (biologische) kappers, beautyprofessionals en salons. In de eerste plaatswordt de kennis over de voordelen van biologische haarproducten groter. Tegelijk verandert het bewustzijn ten aanzien van synthetische en twijfelachtige agressieve chemicaliën met hun mogelijke negatieve effecten. Als logisch gevolg hiervan hebben steeds meer haarprofessionals hun assortiment uitgebreid met natuurlijke en biologische producten. Sommige kappers blijven zelfs ver weg van agressieve synthetische haarproducten en verwelkomen hun klanten in een volledig biologische kapsalon.

Wil je niks missen? Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte van de nieuwste content en artikelen over biologische en duurzame beauty.

Newslet
Naam

Biologische kappershandel – ken je producten

Met dat de marktvraag naar biologische kappersproducten groeit, komen er nieuwe producten op de markt. Een groene beweging en ontwikkeling is meer dan nodig in de kappershandel en gehele cosmetica industrie. Tegelijkertijd roept het veel vragen op. Wat is eigenlijk biologische haarverzorging? Is het geschikt voor professioneel gebruik? Geeft het wel het gewenste resultaat? En hoe herken je biologische kappersproducten?

Als biologische kappersgroothandel gaan wij graag met dit onderwerp aandeslag. In dit artikel delen we een diepere kijk op biologische haarproducten en beantwoorden we de volgende vragen;

 • Wat houden de termen Biologisch en Natuurlijk in?
 • Wat zijn de voordelen van biologische kappersproducten?
 • Zijn biologische haarproducten geschikt voor salongebruik en retail?
 • Wat is de doelgroep voor biologische haarverzorging?
 • Hoe herken je biologische haarproducten?
 • Wat betekent ‘vrij van chemische of schadelijke stoffen’?
 • Wat zijn de beste biologische haarproducten?
kappershandel biologisch assortiment

Termen van de biologische kapper

De woorden biologisch of natuurlijk sluiten goed aan bij de ‘vergroening’ van de kappershandel. Deze termen zie je steeds vaker terug op verpakkingen van haarverzorgingsproducten en worden volop gebruikt in marketingcampagnes. Wanneer je termen als biologische haarverzorging en/ of natuurlijke haarverzorging gebruikt of hoort, houd er rekening mee dat ze per persoon verschillende betekenissen kunnen hebben. Kort gezegd; mijn natuurlijk is niet per se jouw natuurlijk.

Termen zoals puur, biologisch en natuurlijk zijn niet gereguleerd in de cosmeticawereld. Hierdoor kunnen kappersproducten biologisch of natuurlijk worden genoemd, zonder dit aantoonbaar te maken. Het zegt daarbij ook weinig over hoe duurzaam de grondstoffen verkregen zijn. Zoals bijvoorbeeld een shampoo dat aangeeft 95% natuurlijke ingrediënten te bevatten. Dat klopt ook wanneer deze voor het grootste deel uit water bestaat (water is een natuurlijk product). Dus wel een ‘natuurlijke shampoo’ – maar niet per definitie effectief of milieuvriendelijk.

Bij Greenest Cosmetics gebruiken we deze termen ook! We hebben daarom onze eigen beschrijvingen van biologische en natuurlijke haarverzorgingsproducten en we vinden het belangrijk deze transparant en duidelijk te communiceren. Dus als je met onze biologische kappersgroothandel werkt, hebben we een gemeenschappelijk begrip. Je vindt hieronder wat de definities biologische haarverzorging en natuurlijke haarverzorging precies voor onze producten inhoudt.

Biologische haarverzorging

Voor ons betekent biologische haarverzorging dat de ingrediënten in het haarverzorgingsproduct voor 95% tot 100% biologisch gecertificeerd zijn. We verwachten dat elk ingrediënt een biologisch certificaat heeft en vragen dit ook van de merken waarmee we samenwerken. De mogelijke overige 5% zijn ecocert-gecertificeerde ingrediënten zoals klei, mineralen en pigmenten. Of een innovatie van ‘groene technologie’, dat niet officieel gecertificeerd kan worden als biologisch.

biologische kappersgroothandel shampoo

Haarverzorging in de vorm van een zeep is voor ons biologisch. Hierdoor kan het gehalte aan biologische ingrediënten oplopen tot 100%. Daarbij gaan shampoobars erg lang mee en is het product inclusief de verpakking volledig plasticvrij. Mooie voorbeelden van kappersproducten die in onze definitie van biologisch passen, zijn; Shampoo bar Beer & Oat protein en Haarspoeling Juniper. Bij het lezen van de inhoudsbeschrijving van de producten, zie je dat elk ingrediënt een biologische certificering heeft.

Natuurlijke haarverzorging

Natuurlijke haarverzorging bestaat voor ons uit producten die zoveel mogelijk biologische ingrediënten bevatten. Zoals voedzame biologische oliën, biologische plantenextracten en proteïnerijke plantaardige poeders. De bestanddelen zijn gecombineerd met nieuwe natuurlijke én duurzame innovaties van groene wetenschap. Daarnaast hoog presterend en biologisch afbreekbaar. Onze definitie van natuurlijke haarverzorging houdt ook in dat de producten in onze kappershandel op duurzame manier worden geproduceerden de verpakkingen recyclebaar en zero waste zijn. Deze criteria gelden ook voor de merken waarmee we samenwerken.

natuurlijke kappersproducten kopen

Shampoo bar Balance, Haarmasker Coconut Milk en Monoi Dry oil met Argan zijn mooie voorbeelden van natuurlijke haarverzorgingsproducten die bij onze definitie passen. Zoals je kunt zien bij de inhoudsbeschrijving bevatten ze een combinatie van biologische en ecocert-gecertificeerde ingrediënten.

Het lastige aan de term natuurlijk; Persoonlijk vind ik het gebruik van de term natuurlijke haarverzorging lastig. Er zijn zoveel mooie merken die prachtige natuurlijke haarverzorgingsproducten verkopen. Maar aan de andere kant zie ik merken die deze term misbruiken voor marktingdoeleinden, oftewel ‘greenwashing’. De gecreëerde verwachting dat het om betrouwbare natuurlijke producten gaat, voelt oneerlijk. Want als ik goed kijk en de inci-lijst lees, kan het product bijvoorbeeld op aardolie gebaseerde ingrediënten of plastics bevatten. Ingrediënten die niet als eerste in je opkomen als je aan een natuurlijk product denkt.“

Nick – Greenest Cosmetics

Voordelen van biologische kappersproducten

De voordelen van biologische kappersproducten zorgen voor wonderen. Dit is omdat ze een grote hoeveelheid gezonde ingrediënten bevatten. Denk bijvoorbeeld aan calendula, hennep, haverpoeder of pepermunt. Deze ingrediënten van Moeder Aarde hebben natuurlijke helende eigenschappen; ze zitten vol waardevolle voedingsstoffen en zijn voedend voor het haar en hoofdhuid. Vooral als je ze vergelijkt met kunstmatige synthetische varianten.

Maar synthetische ingrediënten werken toch beter?

Synthetische ingrediënten in kappersproducten werken prima; ze zorgen voor prettige schuim en ontwarren het haar effectief. Maar synthetische stoffen missen de therapeutische eigenschappen die de meeste natuurlijke en biologische ingrediënten wel bieden. Over het algemeen worden veel reguliere kappersproducten vol gestopt met water, goedkope chemische vulstoffen, dierlijke bijproducten, synthetische huid-irriterende middelen en kunstmatige geurstoffen.

Synthetische ingrediënten zijn vaak goedkoop en makkelijk in gebruik; wat voor sommigen een pluspunt is. Naar onze mening zou dit niet de drijvende kracht achter de ontwikkeling van haarverzorgingsproducten moeten zijn. Vooral niet voor een kapperszaak of salon. Helaas is kosten reductie een grote drijfveer in moderne cosmetica. De meeste commerciële haarverzorgingsfabrikanten streven naar de hoogst mogelijke winstmarges door de kosten van productie en inhoud zo laag mogelijk te houden.

Biologische haarproducten zijn een heel ander verhaal. Ze bieden voordelen op lange termijn, functioneren goed en bieden een aanzienlijke hoeveelheid voedingsstoffen. Een iets hogere prijs komt door de pure, ethisch verantwoorde ingrediënten die zorgen voor een eerlijke en transparante keten van de productie tot het eindgebruik. Je betaalt dus iets meer, maar je krijgt ook echt meer!

Dit kun je verwachten van pure biologische haarverzorgingsproducten;

 • enorme hoeveelheden vitamines, essentiële vetzuren en mineralen
 • een gegarandeerd natuurlijk resultaat en gezonde glans
 • irriteert de hoofdhuid niet en droogt niet uit
 • bevatten geen twijfelachtige ingrediënten
 • zijn milieuvriendelijker en biologisch afbreekbaar

Van biologische kappersgroothandel naar salongebruik en retail

Hoewel de positieve trend rond biologische schoonheid en haarverzorging groeit, zijn er nog steeds veel onzekerheden over dit onderwerp. Is biologische haarverzorging geschikt voor salongebruik en retail? Absoluut!  Steeds meer consumenten willen gezondere en duurzamere keuzes maken. Uit cijfers blijkt dan ook dat ze bereid zijn meer te betalen voor eerlijke, natuurlijke, biologische en plasticvrije haarproducten. Uiteindelijk werkt biologische cosmetica dus ook omzetverhogend voor je salon, kapperszaak of
retail van kappersproducten.

Het is goed om in je achterhoofd te houden dat biologische haarverzorgingsproducten iets anders werken dan we gewend zijn van synthetische commerciële producten. Biologische haarverzorgingsproducten geven vooral op lange termijn prachtige resultaten. Ze zijn zacht en verzorgend voor de hoofdhuid, geven alle voedingsstoffen voor het haar en maken deze glanzend en gezond. Maar dat gebeurt niet in één nacht.

Als je ervoor kiest om met biologische haarverzorgingsproducten te werken, is het dus belangrijk om dit aan je klant uit te leggen. Vooral als ze dit soort haarverzorging nog nooit eerder hebben gebruikt.

“Hé, je bent een conditioner vergeten”: goede service of cross-sell?

Beide! We zien veel bedrijven die alleen shampoobars verkopen. Op zich is het gebruik van deze vorm biologische haarverzorging perfect voor mensen met kort haar. Voor mensen met lang haar wordt een conditioner of haarspoeling sterk aanbevolen. Waarom? Ook al zijn biologische shampoobars verzorgenden voedend voor het haar; ze vervangen het gebruik van een conditioner niet. Het gebruik van een natuurlijke conditioner of haarspoeling zorgt ervoor dat het haar over de volle lengte wordt verzorgd!

Daarnaast ervaren sommige mensen een soort overgangsperiode bij de overstap van synthetische – naar biologische shampoo. Het haar kan tijdelijk wat droog, vettig of zelfs plakkerig aanvoelen. De hoofdhuid heeft namelijk tijd nodig om terug in balans te komen. Het gebruik van een haarspoeling of conditioner kan helpen tijdens deze periode. Denk er dus aan om je klanten hierover te adviseren – en zorg ten minste voor een paar haarspoelingen of conditioners op de plank. Zodra jouw klanten het positieve effect van biologische haarproducten ervaren, willen ze gegarandeerd niet meer anders!

⭐⭐⭐⭐⭐

Geweldig!!

Heerlijke shampoo bar die super goed schuimt en mijn haar echt voller maakt. Mijn haar word veel minder snel vet dan met shampoo bars van andere merken.

– Nathalia

⭐⭐⭐⭐⭐

Het werkt!

Ik ben zo ontzettend blij met dit haarmasker! Ik had het niet verwacht, maar vanaf dat ik het heb gebruikt, is mijn haar zo mooi en zacht !

– Kim

Wat is de doelgroep voor biologische haarproducten?

Zoals gezegd groeit de vraag naar eerlijke, biologische en duurzame producten. Dit betekent in praktijk dat elke klant onder je doelgroep valt. Des te meer je uitlegt over de voordelen van biologische producten – des te meer klanten het niet kunnen laten het eens te proberen. Waarschijnlijk is een klant die al een shampoobar gebruikt meer geneigd om biologische haarproducten te kopen dan iemand die nog gewend is aan vloeibare synthetische haarproducten. Wij van Greenest Cosmetics geloven echt dat met de dag meer mensen overtuig draken van het positieve effect van biologische verzorging.

Biologische haarverzorging voldoet aan de behoeften van meer mensen dan je zou denken. Deze doelgroepen hebben baat bij biologische verzorging;

 • Klanten met een parfumallergie. Omdat parfum geen biologisch ingrediënt is, bevatten biologische shampoobars geen synthetische geurstoffen. Dit is een jackpot voor klanten die last hebben van
  parfumallergie. (Noot: biologische shampoobars verkrijgen geur van biologische etherische oliën. Check bij je klant of ze deze oliën in onbeperkte hoeveelheid kunnen verdragen).
 • Jonge kinderen en baby’s. Als ouder wil je het beste voor je kleine; zachte verzorging, veilige ingrediënten en een verantwoorde toekomst. Biologische haarverzorging sluit naadloos aan bij de behoeften van deze doelgroep. Hiervoor past de zachte Shampoo bar Rhassoul
  perfect.
 • Alles-in-één mensen. Er zijn mensen die graag voor alles maar één product hebben. Vooral een gedeelte van de mannen herkent zich in deze beschrijving. Waarom niet? Het is ook nog eens duurzaam. Ideaal
  voor iemand met kort haar en een druk leven. Zoals Shampoobar Beer & Oat protein; even opschuimen, afspoelen en je bent klaar om te gaan.
 • Klanten met een minimalistische & zero waste levensstijl. We denken dat deze doelgroep het op prijs zou stellen als ze bij de dichtstbij zijn de biologische kapsalon producten kunnen vinden die bij hun levensstijl en waarden passen. Biologische haarverzorging bevat ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn, geen ecologische voetafdruk achterlaten en de CO2-uitstoot bij productie minimaliseert.
 • Klanten met een beperkt budget. “Ik heb weinig budget om goedkope haarverzorging te kopen.” Huh? Ja, je leest het goed en is eigenlijk heel makkelijk te begrijpen. Het is veel beter om een kwaliteitsproduct vol voedingsstoffen te kopen dan een kappersshampoo met twijfelachtigeen onnodige vulstoffen. Een zeepbar is daarbij ook nog eens multifunctioneel en gaat lang mee.
biologische kappersgroothandel

Direct aan de slag?

Ben je op zoek naar eerlijke en biologische haarproducten die je voor je klanten zou kunnen introduceren? De producten uit Greenest Cosmetics assortiment garanderen verzorgd en glanzend haar, gezond haar én een gezonde hoofdhuid. Terwijl ze ook duurzaam zijn.

Elk product uit ons assortiment kan per stuk besteld worden. Geen minimum orderwaarde, verplicht afname of jaaromzet.

Hoe herken je biologische haarproducten?

Omdat je deze blog leest, heb je waarschijnlijk net als wij, grote interesse voor biologische haarverzorging. Omdat biologische cosmeticaproducten ‘hot-topic’ zijn, willen commerciële marketing je graag overtuigen met dewoorden “biologisch” en “natuurlijk”. Dit is op zich niet erg maar zoals weeerder uitlegden, zijn deze voorwaarden niet gereguleerd. Wat voor de één biologisch is, is dat voor een ander niet. En iemand achter het marketingbureau beschrijft ‘natuurlijk’ anders dan jij dat zou doen.

Als je als haarprofessional pure biologische producten wilt gebruiken, is er maar één manier om ze te herkennen. Draai de verpakking om en lees een inci-lijst van het product. Lijkt deze als chinees voor je? Geen zorgen – je kunt deze gratis tool gebruiken om ermee aan de slag te gaan! Je kunt ook de pagina van onze groothandel kappersproducten bekijken. Reetta, de oprichtster van Greenest Cosmetics, heeft alle inci-lijsten voor je vertaald.

Wat betekent ‘vrij van chemische of schadelijke stoffen’?

We kennen deze beweringen allemaal: vrij van parabenen, vrij van SLS of SLES… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vanuit het perspectief van de consument of ondernemer betekent “vrij van” een volledige afwezigheid van het gespecificeerde allergeen of ingrediënt in het product. Dit kan een goede zaak zijn, vooral als je een reden hebt om bepaalde ingrediënten te vermijden. Alles heeft schaduwkant. ‘Vrij van -’ beweringen zijn een populaire manier omde aandacht te trekken. Let hierbij op; deze beweringen vertellen alleen wat niet in het product zit. Het zegt niet wat er wél in zit.

Een simpel voorbeeld:
Laten we een simpel voorbeeld schetsen. De productverpakking zegt “vrij van parabenen”. Parabenen zijn een groep conserveermiddelen die in cosmeticaen ook kappersshampoos worden gebruikt. Een breed spectrum van conserveringsmiddelen is cruciaal voor verzorgingsproducten op waterbasis, zoals een vloeibare shampoo. Als een conserveermiddel (parabenen) uit de shampoo gelaten wordt, moet deze vervangen worden om de houdbaarheid te garanderen. Anders voldoet het verzorgingsproduct niet aan de veiligheidscriteria van de Europese wetgeving. Er zijn veel manieren om parabenen te vervangen, maar vaak is vervanging niet beter! Blijf hier vooral alert op.

Beste biologische haarproducten

De beste biologische haarproducten zijn puur, eerlijk en effectief. Ze bieden voordelen op de lange termijn; voor het haar, hoofdhuid én milieu. De beste biologische haarverzorging is rijk aan biologische oliën, plantenextracten, mineralen en poeders die de natuurlijke uitstraling en gezondheid van het haar onderstrepen.

Om specifiek antwoord te geven op wat de beste haarproducten zijn in ons kappershandel aanbod; hierbij de drie meest verkochte natuurlijke & biologische kappersproducten:

 1. Shampoo kappers: bar Beer & Oat Protein. De biologische shampoo bar voedt het haar en geeft de fijne, platte haren meer volume.
 2. Shampoo kappers: bar Hennep. Balancerende en kalmerende biologische shampoo bar voor een (zeer) gevoelige hoofdhuid
 3. Haarspoeling Juniper: Haarspoeling gemaakt van biologische ingrediënten die de hoofdhuid balanceert en overmatige talgproductie vermindert. Ontklit het haar en geeft glans

Vragen?

Wil je iets vragen over biologische en duurzame haarverzorging of hun salongebruik? Of wil je meer over onze producten weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

welcome@greenestcosmetics.com

Je kunt ook contact met ons opnemen via een direct bericht op instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.